Bantuan Kredit Online Ketika Memerlukan Wang

Di zaman serba moden kini, ramai pengguna yang gemar membuat pembelian atau transaksi secara online atau atas talian. Bagaimana pun, bukan semua orang punyai kad kredit untuk membuat pembayaran secara atas talian ini. Baki dalam akaun bank pula mungkin tidak mencukupi bagi sesuatu pembelian bernilai harga yang tinggi. Oleh itu, apabila membuat pembelian atas talian yang bernilai harga tinggi, kredit online atau pinjaman atas talian mungkin dapat membantu anda. Mari lihat beberapa syarikat yang menawarkan kredit online kepada peminjam di Malaysia.

Kredit Online Di Malaysia

Di Malaysia, terdapat beberapa syarikat pemberi pinjaman wang berlesen yang berdaftar dengan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) yang mampu untuk memberikan anda kredit online. Salah satunya adalah CASHWAGON (MY) SDN BHD. Anda hanya perlu membuat permohonan pinjaman secara atas talian dan isikan butir-butir ringkas seperti nama dan nombor telefon sebelum anda dihubungi wakil syarikat sekiranya permohonan anda diluluskan.

Kemudiannya, anda akan menerima jumlah wang yang anda pohon di dalam akaun bank anda. Bagi pembayaran balik pula, jumlah yang anda pinjam akan dipecahkan ke beberapa bulan dan boleh dibayar balik secara ansuran. Pinjaman kredit online ini memang mudah dipohon dan mudah dibuat bayaran balik.

Cara Mendapatkan Kredit Online Di Malaysia

Mengambil contoh CASHWAGON, untuk mendapatkan pinjaman online ini, anda cuma perlu ke laman web syarikat pemberi pinjam wang berlesen dan masukkan butiran anda ke dalam ruang-ruang yang berkenaan.

Borang permohonan CASHWAGON mungkin merupakan borang permohonan pinjaman paling senang di dunia! Anda cuma perlu masukkan nama anda mengikut kad pengenalan serta nombor telefon bimbit, dan beres!

Tekan butang "Hantar" dan permohonan anda sudah pun diproses dengan serta merta. Anda juga boleh cuba membuat permohonan kredit online di laman web bank-bank konvensional namun ia memerlukan anda menyediakan lebih banyak maklumat, termasuk slip gaji anda. Ini menyukarkan proses permohonan online kredit bagi mereka yang bekerja sendiri atau mendapat gaji harian.

Kredit Online Dalam Aplikasi Mudah Alih (Mobile App)

Kini, terdapat pelbagai aplikasi bagi telefon bimbit atau telefon mudah alih di mana anda boleh terus mendapatkan pinjaman mudah secara atas talian.

Antara syarikat yang menawarkan app kredit online untuk telefon bimbit termasuk PayPal, Affirm dan Klarna. Ia menawarkan pinjaman wang atau online kredit dalam jumlah yang anda perlukan untuk membeli sesuatu barang berharga tinggi di laman jualan di Internet.

Contohnya, jika anda ingin membeli almari berharga RM 359, anda gunakan khidmat pembekal pinjaman ini dan anda hanya perlu bayar syarikat pada hujung bulan. Bayaran juga boleh terbahagi kepada bayaran ansuran untuk beberapa bulan. Bagaimana pun, servis-servis ini belum boleh didapati lagi di Malaysia.

Jadi, bagaimana caranya untuk membuat pembelian atas talian tanpa menggunakan aplikasi mudah alih bagi kredit? Mudah sahaja!

Anda boleh membuat pinjaman kredit online daripada laman web Cashwagon dalam jumlah yang sama seperti harga barang yang ingin dibeli dengan menggunakan telefon bimbit anda.

Laman web CASHWAGON (MY) SDN BHD sudah dioptimumkan bagi pengalaman penggunaan terbaik buat pengguna telefon bimbit jadi ia amat mudah untuk dilayari. Halaman utama CASHWAGON hanya minta anda masukkan nama penuh seperti dalam kad pengenalan serta nombor telefon bimbit dan permohonan anda akan terus diproses sejurus selepas anda menekan butang “Dapatkan Wang Sekarang”. Segalanya begitu mudah dan canggih sekali.